Je kunt plinten kopen in vrijwel elke denkbare maat, soort en kleur. Wil je binnenkort plinten gaan kopen, dan is het wel slim om jezelf op correcte manier voor te bereiden door goed op de hoogte te zijn van de verschillende soorten plinten waar je uit kunt kiezen. Ga door met lezen als je alles wilt weten over plinten kopen en de verschillende soorten plinten die er verkrijgbaar zijn.

Nieuwe plinten kopen

Als je nieuwe plinten gaat kopen, dan kan je uitgaan van verschillende soorten plinten. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten materialen, maar ook de stijl van de plinten, het model, de afmetingen en de plaatsingsmethode. Nieuwe plinten kopen doe je niet zomaar, maar je moet eerst precies bepalen welke soort plinten je gaat kopen aangezien er een ander prijskaartje hangt aan elke soort plint. Ook de eigenschappen en de kenmerken variëren enorm afhankelijk van welke soort plinten je gaat kopen.

Soorten materialen

Wil je nieuwe plinten kopen, dan ga je uit een aantal soorten materialen moeten kiezen. De meest voorkomende materialen die we bij plinten kunnen onderscheiden zijn MDF, grenen en hardhout, maar je vindt ook stenen plinten en kunststof plinten kopen.

Verschillende stijlen

Naast de verschillende materialen kan je ook uit een aantal soorten stijlen kiezen als je plinten wilt aanschaffen. De stijl van de plinten brengt namelijk een bepaalde sfeer met zich mee in huis. Je kunt bijvoorbeeld zorgen voor een klassieke sfeer, maar je kunt ook kiezen voor design plinten, moderne plinten, hoge plinten of brede plinten. Je kunt plinten kopen in effen kleuren, plinten in lichte kleuren, in donkere kleuren of plinten in verschillende kleurencombinaties.

Soorten plaatsingsmethodes

Plinten kan je op verschillende manieren bevestigen. De manier waarop je de plinten die je hebt gekocht laat bevestigen wordt bepaald aan de hand van wat voor soort plinten je koopt, de locatie waar de plinten geplaatst worden en de oppervlakte. Je kunt plinten bevestigen door ze te lijmen of te schroeven. Daarnaast kan je gebruik maken van overzetplinten, die je zo kunt zetten bovenop de huidige oppervlakte. Er kunt verder ook kabelgoot plinten kopen of kiezen voor plakplinten. Je kunt bij het kopen van plinten zelf bepalen wat de hoogte en de dikte is, aangezien je plinten zowel standaard op maat kunt kopen of kiezen voor het laten maken van plinten op maat. De lengte van de meeste standaard geleverde plinten bedraagt gemiddeld 2.400 mm. De dikte kan hierbij worden geschat op 12 tot 18 mm terwijl je voor de hoogte uit kunt gaan van ongeveer 70 tot 294 mm.

Advies inschakelen

Wil je nieuwe plinten kopen, maar heb je geen idee wat hierbij de volgende stap zou moeten zijn? Dan kan je het beste eerst contact opnemen met een ervaren professional die je kan voorzien van deskundig advies over de meest geschikte opties. Je kunt dankzij het advies van een professioneel een weloverwogen keuze maken waardoor je geen geld verliest.

Plinten kopen: welke soorten zijn er allemaal?