Toen ik voor het eerst mijn huis betrok, riep ik de jongens opgewonden om een ​​oefensessie in de kelder te komen houden. Ik had eerder in een flat gewoond, dus daar oefenen zou onmogelijk of erg onaangenaam zijn. De kelder van het huis had ongeveer 1,20 meter grond eromheen, en het bovenste deel was een gewone muur met ramen erin. Ik dacht dat het geen groot probleem zou zijn, en aangezien er zoveel vuil rond het onderste deel van het huis was, zou het helpen om een ​​deel van die trillingen te absorberen. Ik had het helemaal mis!

Zodra we begonnen, liet mijn buurman me weten dat hij de harde geluiden kon horen in zijn huis, ongeveer 100 meter verderop. Teleurgesteld stopten we. Het geluid kwam regelrecht uit de dunne glazen ramen en ik kon niets doen totdat ik een paar grote veranderingen aanbracht. Het geluid van de achterkant van het huis was niet zo erg, maar er was nog steeds een raam dat trillingen gemakkelijk doorlaat. Ik had er altijd al van gedroomd om een ​​geluiddichte kamer in mijn huis te bouwen, dus ging ik op missie om dat te doen! Dus ik moest opzoek naar isolatiematerialen.

Ik dacht erover om een ​​kamer in een kamer te bouwen, maar dat is misschien overdreven voor wat ik zocht. Ik maakte me geen zorgen over geluid dat de rest van het huis, net buiten, binnen zou komen. Ik besloot dat ik een muur zou bouwen die het achterste deel van de kelder zou afsluiten, en die zo veel mogelijk zou behandelen om het geluid te stoppen. Ik zou ook een schuine muur voor de muur met ramen bouwen om staande golven te bestrijden en te voorkomen dat trillingen rechtstreeks naar de muur gaan.

Ontwerp van grotere muur

Om ervoor te zorgen dat de overdracht van trillingen niet door de grote muur naar de ramen gaat, heb ik een verspringende stijlbenadering gebruikt. Het basis- en bovenbord zijn 2×6 planken, met normale 2×4 noppen die aan elke kant 16 inch uit elkaar zijn geplaatst. De gelaagdheid is verspringend, zodat de noppen uiteindelijk ongeveer 20 cm van elkaar verwijderd zijn, maar het belangrijkste is dat elke muur de andere muur niet raakt. De enige manier waarop trillingen kunnen passeren, is om door de 2×6 aan de boven- en onderkant te gaan, dus alleen al door die overdracht te hebben, wordt drastisch verminderd. De volgende stap zou sheetrock zijn – heel veel sheetrock! De enige manier om geluid te stoppen is door het te absorberen en te isoleren. De verspringende muur helpt om het geïsoleerd te houden, en meerdere lagen gipsplaat van verschillende grootte helpen het te absorberen. Elke kant van de muur heeft 3 lagen gips, op verschillende diepten. Standaard halve inch, evenals 5/8 inch bord (wat erg zwaar was!). Sheetrock-lagen moeten elkaar afwisselen, dus de eerste batch verticaal, de volgende batch horizontaal, enz… Je kunt er zoveel plaatsen als je wilt, en hoe meer hoe beter. Het word ook wel gevelisolatie genoemd.

Ik gebruikte helder silicium op de noppen voordat ik de eerste laag gipsplaat aanbracht en verzegelde deze aan de boven- en onderkant. Koop een aantal van deze containers, je hebt een goede hoeveelheid nodig – ze helpen voorkomen dat de stukjes tegen elkaar trillen en dragen bij aan het verminderen van overdracht. Je kunt ook een product met de naam Green Glue kopen dat precies voor dit doel is ontworpen.

Er zijn veel manieren om de taak van geluidsisolatie en -absorptie te volbrengen, en een andere goede methode is om de plaat op speciale hangers te monteren die voorkomen dat deze de noppen raakt. Plafonds die aan draden zijn opgehangen en vloeren die op speciale kussens rusten, kunnen ook worden gebruikt om het effect nog verder te vergroten.

Uiteindelijk kan ik nu met de volledige band spelen en mijn buren niet storen – goed gedaan!

Tips voor het bouwen van muren voor geluidsisolatie in een thuisstudio