Pompwagens zijn enorm handig, want je kunt met milde inspanningen een grote hoeveelheid goederen op pallets verplaatsen en redelijk eenvoudig een magazijn opnieuw inrichten of een stelling bevoorraden. Maar wat als we vertellen dat het nog makkelijker en sneller kan? Dat is natuurlijk enorm interessant! Daarom vertellen we in onze blog waarom een pompwagen elektrisch niet in jouw warehouse of loods mag ontbreken!

Wat is een pompwagen elektrisch?

Een pompwagen elektrisch is nagenoeg hetzelfde als een handpalletwagen, maar dan een model die op elektriciteit werkt. Dat houdt in dat het hydraulische systeem waarmee de hefboom wordt aangestuurd elektrisch kan worden aangestuurd. Je hoeft dus enkel nog maar een knop te bedienen in plaats van dat je de pallettruck ook echt moet oppompen. En ze rijden ook elektrisch. Je hoeft dus geen kracht te zetten om de pallet te verplaatsen. Je hoeft alleen de knoppen op het handvat te bedienen om de pompwagen in beweging te krijgen.

Met of zonder plateau

Pompwagen elektrisch is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een variant met een draagplateau. Het draagplateau heeft geen betrekking op het deel waarmee je de pallet tilt en verplaatst, maar op de bestuurder. Die kan op het plateau plaatsnemen en met de pompwagen zichzelf en de goederen door het warehouse verplaatsen. Het is ideaal om grotere afstanden af te leggen. Vooral in de wat grotere warehouses zien we steeds vaker een gezonde mix van elektrische heftrucks en elektrische pompwagens met een draagplateau. Overigens wordt bij een elektrische pompwagen met een plateau ook vaker gekozen voor een ‘high-speed’ model die sneller kunnen rijden dan de traditionele elektrische palletwagen.

Het draagvermogen van een pompwagen elektrisch

Het gemiddelde draagvermogen van een pompwagen elektrisch ligt tussen de 1500 en 2000 kilo. Maar er zijn ook varianten die een hoger draagvermogen hebben. Al zou je deze wel op aanvraag moeten bestellen. Doorgaans is het gemiddelde draagvermogen ook voldoende om de werkzaamheden in een loods of een magazijn uit te kunnen voeren, maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen die de regel bevestigen. 

Hoe lang gaat een pompwagen elektrisch mee?

De levensduur van een pompwagen elektrisch is enorm lang en deze vergen ook weinig onderhoud. Maar dat bedoelen we er niet mee. Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de pompwagen een hele dag gebruikt kan worden. Zeker als de week uit meerdere drukke dagen bestaat. Daarom is het goed om te kijken naar de accucapaciteit en om te bepalen of de capaciteit voor jouw dagelijkse werkzaamheden wel voldoende is. In het geval dat de capaciteit te weinig is of dat je het net aan redt, is het slimmer om te kiezen voor een versie met een groter accupakket. Houdt er dan ook rekening mee dat de elektrische pompwagen ook iets duurder in de aanschaf is. Een ander punt is om te kijken naar pompwagens die je ook tussendoor kunt bijladen. Het is natuurlijk prettig als je in een pauze de pompwagen aan de oplader kunt leggen en snel kunt bijladen om er vervolgens weer uren mee aan de slag te gaan.

 

Waarom een pompwagen elektrisch niet mag ontbreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *